Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Eperzselés piskóta

felvitel dátuma: 2013-05-05 11:45:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1534
részletes recept
Eperzselés piskóta
Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:
6db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál lszt
1 késhegynyi sütőpor.
A krémhez:
9dl tej
3 csomag csokoládé pudingpor
4 evőkanál cukor
A zseléhez:
1/2 kg eper
1 csomag zselatin
3dl víz
3 evőkanál cukor
20 db babapiskóta
1/2 liter tejszín
csokidíszek.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Felverjük a tojásfehérjét keményre, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, a tojássárgáját egyenként beletesszük, addig verjük, amíg halványsárga lesz.Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.

Előmelegített sütőben megsütjük.
A pudingporokat elkeverjük tejjel, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, keményre főzzük, végül belekeverjük a cukrot.
Az epret lecukrozzuk, állni hagyjuk.A zselatint felmelegítjük a vízzel, hozzákeverjük az eperhez.Fóliával bélelt edénybe öntjük, rárakjuk a babapiskótát, betesszük hűtőbe.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük a fele csokiskrémmel, ráborítjuk a babapiskótás zselét, arra is csokikrémet teszün, befedjük a másik piskótalappal, legalább 6 órára hűtőbe tesszük.Az idő leteltével felverjük a tejszínt, bevonjuk vele a piskótát, díszítjük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*