A tésztához:
6db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál lszt
1 késhegynyi sütőpor.
A krémhez:
9dl tej
3 csomag csokoládé pudingpor
4 evőkanál cukor
A zseléhez:
1/2 kg eper
1 csomag zselatin
3dl víz
3 evőkanál cukor
20 db babapiskóta
1/2 liter tejszín
csokidíszek.
Felverjük a tojásfehérjét keményre, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, a tojássárgáját egyenként beletesszük, addig verjük, amíg halványsárga lesz.Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A pudingporokat elkeverjük tejjel, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, keményre főzzük, végül belekeverjük a cukrot.
Az epret lecukrozzuk, állni hagyjuk.A zselatint felmelegítjük a vízzel, hozzákeverjük az eperhez.Fóliával bélelt edénybe öntjük, rárakjuk a babapiskótát, betesszük hűtőbe.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük a fele csokiskrémmel, ráborítjuk a babapiskótás zselét, arra is csokikrémet teszün, befedjük a másik piskótalappal, legalább 6 órára hűtőbe tesszük.Az idő leteltével felverjük a tejszínt, bevonjuk vele a piskótát, díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.