Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » EPERTORTA

felvitel dátuma: 2013-05-22 19:37:46       mai nézettség: 1       nézettség: 901
részletes recept
EPERTORTA
Hozzávalók 1 személyre:

 

Piskótához

·                         8 db tojás 

 

·                         8 evőkanál cukor 

 

·                         8 evőkanál liszt 

Tejszínes eperkrémhez

eper (fagyasztott is lehet

·                         500 g eper fagyasztott is lehet

 

·                         85 g porcukor

 

·                         1/2 citrom leve

 

·                         500 ml habtejszín alaposan behűtött

 

·                         2 tasak zselatin instant

A díszítéshez

eper (fagyaszott is lehet)

 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

1.               A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

2.               Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.

3.               Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.

4.               A tejszínhabot kemény habbá verjük az instant zselatinnal.

5.               A másik zselatint alaposan keverjük el az epres turmixban.

6.               Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük.

7.               Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk . Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.

8.               Ezután 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, levesszük róla a papírt és már fogyasztható is.

 

Készíthetjük egy eperpudingos krémmel töltve is. (pudingpor felfőzve + 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékével).

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*