· 8 db tojás
· 8 evőkanál cukor
· 8 evőkanál liszt
eper (fagyasztott is lehet)
· 500 g eper fagyasztott is lehet
· 85 g porcukor
· 1/2 citrom leve
· 500 ml habtejszín alaposan behűtött
· 2 tasak zselatin instant
eper (fagyaszott is lehet)
1. A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
2. Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.
3. Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.
4. A tejszínhabot kemény habbá verjük az instant zselatinnal.
5. A másik zselatint alaposan keverjük el az epres turmixban.
6. Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük.
7. Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk rá. Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.
8. Ezután 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, levesszük róla a papírt és már fogyasztható is.
Készíthetjük egy eperpudingos krémmel töltve is. (pudingpor felfőzve + 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékével).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.