Piskóta:
8 db tojás
12 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál víz
10 evőkanál liszt
4 evőkanál étolaj
Krém:
1/2 l tej
1 cs. eperpuding
1 cs étkezési zselatin
6 dl tejszin
2 habfixáló
50 dkg vagy több földieper ( szamóca )
8 db tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral 1/2 cs sütőporral 4 evőkanál vízzel 4 evőkanál étolajjal habosra kkeverjük.
8 db tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral szintén habosra keverjük.
A tojássárga masszához hozzá keverjük a 10 evőkanál lisztet majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kerek tortaformában készre sütjük.
A tortaformát én kinyitom az alját nem teszem bele helyette sütőpariral bélelt tepsibe helyezem és és úgy sütöm meg a piskótát.
Pudigport 1/2 l tejjel készre főzzük hozzáadjuk az 1 dl vizben áztatott étkezési zselatint majd 10 vagy annál több epert lereszeljük és hozzákeverjük a pudinghoz.
Tejszint a habfixálóval kemény habbá verjük. Díszitéshez félreteszünk kevés tejszinhabot.
A többi tejszinhabhoz óvatosan hozzákevejük az eperkrémet.
Teljesen kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük az eperkrémmel.
Minden lapnál a krémre eperszeleteket teszünk és úgy fedjük be a következő piskótalappa.
Tetejét és oldalát is bevonjuk az eperkrémmel a félretett tejszinhabbal és eperrel diszitjük.
Pár órahosszára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.