Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Epertorta

felvitel dátuma: 2011-05-05 18:21:31       mai nézettség: 2       nézettség: 1851
részletes recept
Epertorta
Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta:
8 db tojás
12 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál víz
10 evőkanál liszt
4 evőkanál étolaj

Krém:
1/2 l tej
1 cs. eperpuding
1 cs étkezési zselatin
6 dl tejszin
2 habfixáló
50 dkg vagy több földieper ( szamóca )

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

8  db tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral 1/2 cs sütőporral 4 evőkanál vízzel 4 evőkanál étolajjal habosra kkeverjük.
8 db tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral szintén habosra keverjük.
A tojássárga masszához hozzá keverjük a 10 evőkanál lisztet majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kerek tortaformában készre sütjük.
A tortaformát én kinyitom az alját nem teszem bele helyette sütőpariral bélelt tepsibe helyezem és és úgy sütöm meg a piskótát.

Pudigport 1/2 l tejjel készre főzzük hozzáadjuk az 1 dl vizben áztatott étkezési zselatint majd 10 vagy annál több epert lereszeljük és hozzákeverjük a pudinghoz.

Tejszint a habfixálóval kemény habbá verjük. Díszitéshez félreteszünk kevés tejszinhabot.
A többi tejszinhabhoz óvatosan hozzákevejük az eperkrémet.

Teljesen kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük az eperkrémmel.
Minden lapnál a krémre eperszeleteket teszünk és úgy fedjük be a következő piskótalappa.
Tetejét és oldalát is bevonjuk az eperkrémmel a félretett tejszinhabbal és eperrel diszitjük.
Pár órahosszára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*