Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Eperszörp nyersen

felvitel dátuma: 2012-05-26 12:53:10       mai nézettség: 1       nézettség: 3939
részletes recept
Eperszörp nyersen
Hozzávalók 6 személyre:

Alaprecept:

  • 15 literes edénynyi eper
  • 15 dkg borkősav
  • 2 ek Nátrium-benzoát

Kicsepegtetett gyümölcsléhez:

  • 10 liter gyümölcsléhez kb. 2-3 liter víz, és az így keletkezett mennyiséghez literenként 80 dkg cukor
Előkészületi idő: 2940 perc


Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

Az én szörpöm most 4 literes tál eperből készült, tehát minden hozzávalót arányosan kellett csökkentenem.

Az epret többször váltott vízben jól megmossuk, lecsumázzuk. A Konyhai Mindenttudóban pépesítjük. A pépet beletesszük a 6 l-es Kristály Tálba. A borkősavat belekeverjük a Mesterfogás Szilikon Keverővel az eper pépbe.

A nátrium-benzoáthoz kb. 1 dl vizet felforralunk a 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, és feloldjuk, hagyjuk kihűlni.

Mikor kihűlt a péphez keverjük ezt is. Jól összekeverjük és 1 egész napot hagyjuk hűvös helyen állni.

Másnap egy ritkaszövésű vászonzacskóba, vagy tüllzacskóba, vagy egy egyszerű textilpelenkába öntjük az eperpürét.

Ez kb. megint egy nap.

A zacskót szorosan összekötjük, és egy ősrégi módszer szerint tálat alá téve, egy mezei seprűnyélre akasztva a zsákot, kicsepegtetjük a levét.

Mikor a kicsepegett, akkor megmérjük és a kellő mennyiségű vízzel kiegészítjük. Kimérjük a szükséges mennyiségű cukrot, beleöntjük a szörpünkbe, és addig hagyjuk a tálban, míg a cukor teljesen elolvad benne. Természetesen többször megkeverjük a szörpünket, hogy gyorsan olvadjon a cukor.

Közben jól kimossuk, fertőtlenítjük az üvegeket, amibe a szörp fog kerülni.

Mikor a cukor teljesen elolvadt a TW Tölcsérünk és a Mesterfogás Merőkanál segítségével az üvegekbe merjük a kész szörpöt. Jól lezárjuk az üvegeket és mehetnek is a polcra.

A 4 literes edénynyi mennyiségből 2, 2 liter kész szörpöm lett.

Vízzel, ásványvízzel, szódavízzel higítva fogyasztjuk.

 

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Óriás Kelesztő a gyümölcsmosáshoz, majd csepegtetéshez
  • 6 literes Kristály Tál
  • Konyhai Mindenttudó
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Digitális Konyhamérleg
  • Mérő- Mix
  • TW Tölcsér
  • Mesterfogás Merőkanál
  • 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*