Hozzávalók:
2 kg földieper, megtisztítva, lecsumázva, felnegyedelve
1 liter víz
05 kg cukor
2 citrom leve
Elkészítés:
Lépés: 1
A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket. Forraljuk fel az elegyet, és néhány percig hagyjuk főni. A közben keletkező habot szedjük le.
Lépés: 2
Az elkészült eper szörp alapot én botmixerrel pépesítettem majd egy tiszta szűrő segítségével szűrjük le.
Lépés: 3
Az eper szörpöt forraljuk fel, facsarjuk bele a citromok levét, és öntsük az előzőleg forró ecetes vízzel sterilizált üvegekbe. Ez körülbelül 3 Liter lesz
Tipp:
Az eper szörpöt forró napokon hideg szódával kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.