Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Eperszörp (Csildi befőz)

felvitel dátuma: 2016-05-30 14:38:48       mai nézettség: 2       nézettség: 2373
részletes recept
Eperszörp (Csildi befőz)
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

2 kg földieper, megtisztítva, lecsumázva, felnegyedelve

1 liter víz

05 kg  cukor

2  citrom leve

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

Lépés: 1

A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket. Forraljuk fel az elegyet, és néhány percig hagyjuk főni. A közben keletkező habot szedjük le.

Lépés: 2

Az elkészült eper szörp alapot én botmixerrel  pépesítettem   majd egy tiszta szűrő  segítségével szűrjük le.

Lépés: 3

Az eper szörpöt forraljuk fel, facsarjuk bele a citromok levét, és öntsük  az előzőleg forró ecetes vízzel sterilizált üvegekbe. Ez körülbelül  3 Liter lesz

Tipp:

Az eper szörpöt forró napokon hideg szódával kínáljuk.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*