· Piskótához
7 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
7 ek. víz
1 dl eper bor én eper mézeset használtam
· Habhoz
5 dl hullala tejszín
3 kanál porcukor tejszín édesítéséhez
30 -40 szem eper ízlés szerint
Elkészítés
1.Piskótát sütünk 7db tojásból. A 7 db tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet az eperbort és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
2.Ezt a masszát tepsibe öntjük és megsütjük, 20-25 perc alatt .
3.A tejszínt felverjük az eperből 10 szemet össze turmixolunk majd hozzá adjuk a tejszínhez jó kemény habbá keverjük ki . Porcukorral ízesítjük.
4.A kihűlt piskótára felszeletelt epret rétegezünk és rákenjük a tejszínes krémet .
Fantáziánk szerint díszíthetjük én most a saját készítésű fondant virágokkal díszítettem .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.