Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Epermézes epres habos sütemény

felvitel dátuma: 2014-03-10 14:13:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2129
részletes recept
Epermézes epres habos sütemény
Hozzávalók 6 személyre:

·         Piskótához

 

7 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
7 ek. víz

1 dl eper bor én eper mézeset használtam

·         Habhoz

5 dl hullala tejszín

3 kanál porcukor  tejszín édesítéséhez
30 -40 szem eper ízlés szerint

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés

1.Piskótát sütünk 7db tojásból. A 7 db tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet  az eperbort és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.

2.Ezt a masszát tepsibe öntjük és megsütjük, 20-25 perc alatt .

3.A tejszínt felverjük az eperből 10 szemet össze turmixolunk majd hozzá adjuk  a tejszínhez  jó kemény  habbá keverjük ki . Porcukorral ízesítjük.

4.A kihűlt piskótára felszeletelt epret rétegezünk és rákenjük a tejszínes krémet  .

Fantáziánk szerint díszíthetjük én most a saját készítésű fondant virágokkal díszítettem .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*