Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Eperlikőr

felvitel dátuma: 2012-05-30 19:59:00       mai nézettség: 1       nézettség: 3653
részletes recept
Eperlikőr
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg érett apró szemű eper
  • 500 gr fehér vagy barna kandiscukor
  • 1 üveg (0,7 l) rum vagy konyak.
Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Az epret megmossuk a 4 l-es Új Hullám Tálban, jól lecsepegtetjük a KM Nagy Szűrőben és leszárítjuk a TW Salátaszárítóban, eltávolítjuk a szárát. Egy üvegbe az epret és a kandiscukrot rétegezve belerakjuk.

Hozzáöntjük a rumot vagy konyakot. Az üveget lezárjuk.

Néhány hétig (1 hónapig szoktam) érleljük, majd a levet szűrőpapíron átszűrjük az előkészített palackokba. Néhány hétig még hagyjuk állni, majd fogyasztható.

TIPP:A visszamaradt epret elhasználhatjuk gyümölcssalátákba, bólébe, de pár szemet tehetünk a likőrös üvegünk aljába is. Természetesen gyermekeknél a gyümölcssalátába ne kerüljön az alkoholos eperből!!

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • 4 literes Új Hullám tál, amiben az epret jól kiáztatjuk, megmossuk
  • 4 literes Konyhaművész Nagy Szűrő a lecsepegtetéshez
  • KM Saláta centrifuga az eper szárításához
  • TW Digitális Konyhamérleg az eper kiméréséhez
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Franciska 2012 május 30

Marcsika ez nagyon finom lehet ;-);-)

10/10 Bóli Klára 2013 június 20

(Y)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*