60 dkg eper
25-30 dkg cukor
0,25 l tejszín
1 db citrom
fahéj, szegfűszeg, só ízlés szerint
2 l víz
4 dkg (3evőkanál) Haas Natural keményítő
A szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat 1dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, így egy fűszerkivonatot kapunk.
5-6 szem epret cikkekre vágunk, kevés cukorral meghintjük, és félretessszük.
A maradék epret a cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd hozzáöntjük a fűszerkívonatot, a citrom levét, és a tejszínt.
A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és a levest ezzel besűrítjük, majd levessszük a tűzről, és összeturmixoljuk, ezt követöen szitán átszűrjük, így 3 liter levest kapunk, mely 6 fő számára elegendő.
A krémlevest jól lehűtjük, végül tálaláskor a félretett eperrel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.