Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Eperkrémleves

felvitel dátuma: 2011-06-15 15:49:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2889
részletes recept
Eperkrémleves
Hozzávalók 6 személyre:

60 dkg eper
25-30 dkg cukor
0,25 l  tejszín
1 db citrom
fahéj, szegfűszeg,  ízlés szerint
2 l víz
4 dkg (3evőkanál) Haas Natural keményítő

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

A szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat 1dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, így egy fűszerkivonatot kapunk.
5-6
szem epret cikkekre vágunk, kevés cukorral meghintjük, és félretessszük.
A maradék epret a cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd hozzáöntjük a fűszerkívonatot, a citrom levét, és a tejszínt.
A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és a levest ezzel besűrítjük, majd levessszük a tűzről, és összeturmixoljuk, ezt követöen szitán átszűrjük, így 3 liter levest kapunk, mely 6 számára elegendő.
A krémlevest jól lehűtjük, végül tálaláskor a félretett eperrel díszítjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*