Szuper és gyors édesség!
Hozzávalók:
1 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
10 szem eper + néhány szem a díszítéshez.
Elkészítés:
Nyers változat:
Az alapanyagokat egy mélyebb edénybe teszem és jó kemény habbá verem. Tálkákban, vagy pohárban, néhány szem eperrel díszítve tálalom.
Ebben az esetben nem tárolható, mert az alján szétválnak a hozzávalók és romlik az állaga, így mielőbbi fogyasztása javasolt
Főzött változat:
A hozzávalókat olyan edénybe teszem, amit gőz fölé helyezhetek. Habverővel addig keverem, amíg kemény állagú hab lesz belőle. Poharak aljára félbevágott eperszemeket teszek, majd ráteszem a habot és a tetejére is kerül néhány eperszem, díszítésként. Fogyasztásig hűtőben tartom.
Bármilyen szezonális, ízes gyümölcsből készülhet!
Télen, ha nincs gyümölcsünk, lekvárral is elkészíthető!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.