Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Eperhab

felvitel dátuma: 2013-05-24 15:40:35       mai nézettség: 1       nézettség: 4293
részletes recept
Eperhab
Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók (4 kis tálkához):

Fél kiló eper (lehet fagyasztott is), fél liter habtejszín, az eper édességétől függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.nálam 10dkg 

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

 

 

Elkészítés:

A tejszínt habbá verjük. Az epret a cukorral turmixgépben pürésítjük. (Néhány szemet félretehetünk a díszítéshez.) Az eperpürét a tejszínhabba keverjük. (A tejszínből is érdemes eltenni a díszítéshez.)

Az eperkrémet tálkákba adagoljuk. Tejszínhabbal, eperrel,  díszítjük, és rögtön tálaljuk.

Tippek:

Ha nem rögtön tálaljuk a krémet, akkor a tejszínbe fölveréskor tegyél habfixálót.

.

Ebből a krémből (habfixáló nélkül) fagylaltot is csinálhatsz, ha fagylaltgépbe öntöd, vagy parfét, ha mélyhűtőben megfagyasztod.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hugica 2013 június 8

Nagyon jol nez ki ez a sütemeny !

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2013 június 9

köszönöm ,de ő inkább desszert ,mert Eperhab .Érdemes kipróbálni .

10/10 kalo.jozsefne 2016 május 25

Jó!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*