Nagyon jol nez ki ez a sütemeny !
Hozzávalók (4 kis tálkához):
Fél kiló eper (lehet fagyasztott is), fél liter habtejszín, az eper édességétől függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.nálam 10dkg
Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük. Az epret a cukorral turmixgépben pürésítjük. (Néhány szemet félretehetünk a díszítéshez.) Az eperpürét a tejszínhabba keverjük. (A tejszínből is érdemes eltenni a díszítéshez.)
Az eperkrémet tálkákba adagoljuk. Tejszínhabbal, eperrel, díszítjük, és rögtön tálaljuk.
Tippek:
Ha nem rögtön tálaljuk a krémet, akkor a tejszínbe fölveréskor tegyél habfixálót.
.
Ebből a krémből (habfixáló nélkül) fagylaltot is csinálhatsz, ha fagylaltgépbe öntöd, vagy parfét, ha mélyhűtőben megfagyasztod.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.