1kg friss, vagy fagyasztott eper (szamóca), 2cs. tortabevonó zseletin, 0.5 l. Hullala habtejszín, 5 ek. cukor.
A szamócából 1-2 szemet ki kell venni a díszítéshez és a többit összeturmixolni.
A levéből szűrővel fel kell fogni 0.5l-t (lehet helyettesíteni szörppel is),és a cukorral felfőzni. 1cs. beáztatott tortabevonó zselatinnal zselét készíteni és egy tepsibe öntve megdermeszteni.
A gyümölcs sűrűjéhez szintén adok 1cs. zselatint és dermedés után jól összetöröm.
Felverem a Hullala habtejszínt és beleforgatom a gyümölcsvelőt.
A léből készült zselét felkockázom és a hab tetejére szórom.
Díszítésnek menta levelet (ha nincs, akkor valami semleges ízű levelet) és a félretett epret használom fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.