Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Eperhab

felvitel dátuma: 2011-12-12 22:29:56       mai nézettség: 1       nézettség: 2137
részletes recept
Eperhab
Hozzávalók 10 személyre:

1kg friss, vagy fagyasztott eper (szamóca), 2cs. tortabevonó zseletin, 0.5 l. Hullala habtejszín, 5 ek. cukor.

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

A szamócából 1-2 szemet ki kell venni a díszítéshez és a többit összeturmixolni

A levéből szűrővel fel kell fogni 0.5l-t (lehet helyettesíteni szörppel is),és a cukorral felfőzni. 1cs. beáztatott tortabevonó zselatinnal zselét készíteni és egy tepsibe öntve megdermeszteni.

A gyümölcs sűrűjéhez szintén adok 1cs. zselatint és dermedés után jól összetöröm.

Felverem a Hullala habtejszínt és beleforgatom a gyümölcsvelőt.

A léből készült zselét felkockázom és a hab tetejére szórom.

Díszítésnek menta levelet (ha nincs, akkor valami semleges ízű levelet) és a félretett epret használom fel.

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*