Az epret többször váltott vízben jól megmossuk, majd megtisztítjuk, eltávolítjuk a levélszárakat. Így tisztán legyen 2 kg az eper.
Az Új Generációs Konyhai Késsel az epreket feldaraboljuk. Én négybe vágtam, de ki hogy szereti, úgy aprítja.
A felaprított epret a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe tesszük. Rászórjuk a zselésítő szert. Jól összekeverjük és feltesszük a tűzhelyre és a legmagasabb fokozaton- nekem a kerámia lapon a 6-os a legnagyobb- felforraljuk, állandóan kevergetve a Mesterfogás Keverőkanállal.
Mikor már jól forr, hozzáadjuk a kimért cukrot és állandó keverés mellett újra felforraljuk. Miután elkezd újra forrni a dzsem, még 5 percig zubogva forraljuk és természetesen keverjük.
Jól kimosott, kiforrázott, fertőtlenített üvegekbe töltjük és az üveget azonnal lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Miután visszaforgattuk az üvegeket, mehet végleges helyére.
Nem kell dunsztolni!!
Tipp:Ezzel a zselésítő szerrel cukormentes dzsem is készíthető. Ebben az esetben 0,25 kg Haas Glukonont számítunk 1,5 kg gyümölcshöz és másfél tasak Quittin-t adunk hozzá.
Xilittel és Steviával is így járunk el.
Az elkészítéshez Javasolt Tupperware termékek:
Mesterfogás Merőkanál
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.