Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Eperboros desszertkolbász.

felvitel dátuma: 2015-04-25 08:17:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1242
részletes recept
Eperboros desszertkolbász.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók a kolbászhoz:
1 kg. darált sertéslapocka
40 dkg darált hasaalja szalonna,
15 dkg kandírozott eper,
3 dl száraz eperbor, (1 dl a kolbászba, 2 dl a kocsonyába)
1 kiskanál
1 ek méz,
1 csipet őrölt fahéj,
1 kiskanál őrölt csemege paprika.
 
A borkocsonyához:
1 csomag (100g) eperízű gyümölcskocsonya,
2 dl eperbor
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A húst, és a szalonnát ledaráljuk, de kérhetünk a hentestől is kolbászhús keveréket. A kandírozott epret 1 órára beáztatjuk eperborba, majd az epret kisebb darabokra vágjuk.
A mézet, a fahéjat, a pirospaprikát, az eperdarabokat, és kevés sót a kolbászhúsba keverjük, többször összegyúrjuk, majd a bélbe töltjük. Kevés zsírt alátéve, megszurkálva, sütőben kisütjük.
Közben elkészítjük az eperbor kocsonyát. A gyümölcszselé használati útmutatóját követve, kis lángon víz helyett eperborral felfőzzük, majd dermedés után a kolbász mellé tálaljuk. Tehetünk bele a kandírozott eperdarabokból is. Tálalhatjuk úgy is, hogy lapos tányérra öntjük, hagyjuk megszilárdulni, majd késsel kockára vágva, aszpikot készítünk belőle.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*