Hozzávalók:
Tészta elkészítése
A tésztához a 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral keményre felverjük, míg a cukor el nem olvad.
Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a 10 dkg olvasztott vajat és a vaníliás cukrot.
Végül belekeverjük a lisztet és a sütőport. 160-170°-on megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát.
A krémhez a tejjel és darával sűrű krémet főzünk, bár beírtam, hogy 150-200 g, de ez körülbelüli érték. Kihűtjük.
A maradék 20 dkg vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összekeverjük.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, és a megmosott, félbevágott eprekkel jó szorosan megrakjuk. Jöhet rá a maradék krém, majd a felső lap. Jól megnyomkodjuk.
Ha maradt krémünk akkor a tetejét megkenhetjük vékonyan, és színes tortadarával megszórhatjuk.
sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 36x25x5cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.