Az epret és a banánt beleteszem a 2, 5 L-es Mirage Főzőedényembe és összeturmixolom teljesen. Ebben most nem hagyok darabokat, mivel lekvár készül, nem dzsem.
Rászórom a dzsemfixet, a cukrot és a fahéjat. Hagyom állni, hogy a cukor elolvadjon, közben többször megkeverem.
Míg a cukor olvadozik a gyümölcspépben, lereszelem a megmosott és emberi fogyasztásra alkalmas citromhéjat, majd kifacsarom a levét. Ehhez a Konyhagyöngye kis ügyeskémet használom.
Miután a cukor feloldódott a gyümölcsben, felteszem magas fokozaton főni a lekvárt. Forrástól számított 3-5 percig főzőm, végi erős lángon, de szigorúan állandó keverés mellett, mert a banán szívja lefelé, és leéghet, ha nem vigyázunk!
Mikor kész, leveszem a tűzről, kicsit hagyom hűlni és belekeverem a citrom héját, levét és a vanília aromát.
Tiszta csírátlanított üvegekbe töltöm. Lezárom az üvegeket, és 10 percre, fejre állítom, hogy a tető vákumozódjon. Ezután megfordítom, és végleges helyére teszem a finom lekvárt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.