Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Eper - banán lekvár

felvitel dátuma: 2013-06-05 18:45:45       mai nézettség: 3       nézettség: 2875
részletes recept
Eper - banán lekvár
Hozzávalók 8 személyre:
  • 85 dkg tisztított eper
  • 40 dkg tisztított banán
  • 35 dkg cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tk Dr. Oetker Vanília aroma
  • 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az epret és a banánt beleteszem a 2, 5 L-es Mirage Főzőedényembe és összeturmixolom teljesen. Ebben most nem hagyok darabokat, mivel lekvár készül, nem dzsem.

Rászórom a dzsemfixet, a cukrot és a fahéjat. Hagyom állni, hogy a cukor elolvadjon, közben többször megkeverem.

Míg a cukor olvadozik a gyümölcspépben, lereszelem a megmosott és emberi fogyasztásra alkalmas citromhéjat, majd kifacsarom a levét. Ehhez a Konyhagyöngye kis ügyeskémet használom.

Miután a cukor feloldódott a gyümölcsben, felteszem magas fokozaton főni a lekvárt. Forrástól számított 3-5 percig főzőm, végi erős lángon, de szigorúan állandó keverés mellett, mert a banán szívja lefelé, és leéghet, ha nem vigyázunk!

Mikor kész, leveszem a tűzről, kicsit hagyom hűlni és belekeverem a citrom héját, levét és a vanília aromát.

Tiszta csírátlanított üvegekbe töltöm. Lezárom az üvegeket, és 10 percre, fejre állítom, hogy a tető vákumozódjon. Ezután megfordítom, és végleges helyére teszem a finom lekvárt.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*