Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Én így készítem a karajt, és a tarját.

felvitel dátuma: 2012-03-17 21:29:24       mai nézettség: 3       nézettség: 2219
részletes recept
Én így készítem a karajt, és a tarját.
Hozzávalók 1 személyre:

1.5kg csontozott 1karaj,,vagy tarja.

2 db közepes fej vöröshagyma,

2-3 fej foghagyma,

15 dkg  füstölt főtt tarja, vagycsomag csípös paprikás szalámi.

, bors ízlés szerint,

10 dkg bacon szalonna,

1.5 dl félédes vörös bor,

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A karajt,megmosom,és felszeletelem(13-14),de nem vágom szét alul egybe marad.

A hagymát felszeletelem, és tarját is annyi szeletre amennyi szeletet (rést) kaptam. Minden résbe kerül 1 db tarja,1 fél karika hagyma,1 kis gerezd fokhagyma ketté vágva.

Sózom ,borsozom két oldalról hurkapálcával, össze tűzöm, az egészet becsomagolom baconba és egy jénaiba teszem, ráöntök 1.5 dl félédes vörösbort, 1 db 4-be vágott hagymát a maradék fokhagymát szórom, alufóliával  letakarom és sütőbe alul felső sütés 160 fokon 1,5 órát sütöm.

Előző nap készítem, egy éjszakát hűtőbe teszem,majd másnap kiszedem a hurkapálcát és felszeletelem fóliával letakarva felmelegítem.

A tarja ugyan így készül, csak csípős paprikás szalámi kerül a szeletek közé.

Szakács: Szamoca42


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 március 18

Irénkém, nagyon hálásan koszonom Neked a receptet! Finom vendégváró husika, ízleni fog az én kis csapatomnak is biztosan! Elmentettem, nehogy keresgélni kelljen!

0/10 anna51 2012 október 22

Irénkém, elkészítettem és mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon finom és mutatós husi!!!!!!! Köszi a receptet!

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 október 22

Én is elementem,tényleg nagyon jó!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*