En elkeszitettem es nagyon izlett az egesz csaladnak nagyon finom varjuk tovabbi receptjeit bisztos mindegyik nagyon finom mar ranezesre is kivanatossak
50 dkg simaliszt
10 dkg kristálycukor
1 citrom
2 dkg friss élesztö
25 dkg margarin
1 dl tej
1 db tojás
csipetnyi só
5 dkg vaj
töltelék:
10 alma
1 citrom
15 dkg mazsola
10 dkg kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
2 kanál darált dió
1 tojás
50 dkg simalisztet összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, egy citrom reszelt héjával, belemorzsolunk apróra 2 dkg friss élesztöt/nem kell felfuttatni/ hozzáadunk 25 dkg margarint, jól eldolgozzuk kézzel /egy pici langyos tej nem árt/, majd 1 tojást és csipet sót gyúrunk hozzá.
Egynemü, rugalmas, közepes keménységü tésztát kapunk. 2 cipóra osztjuk és kinyútjuk tepsi nagyságúra.
Én mindenestere vékonyabbra szoktam, úgy ízletesebb a pite.
Ezt kivajazott tepsibe helyezzük, mármint az elsö lapot.
Erre rátesszük a tölteléket. 10 almát megpucolunk és lereszelünk, ehhez adunk 1 citromnak a reszelt héját, 15 dkg elöre beáztatott mazsolát, 10 dkg kristálycukrot, 2 vaníliás cukrot, és két kanál darált diót is lehet. Jól összekeverjük.
Ezt a tölteléket az elsö lapra símítjuk egyenletesen. Erre kerül a másik vékonyra nyújtott tészta.
A tetejét villával megszúrkáljuk és 1 felvert tojással megkenjük. 30 percet állni , kelni hagyjuk.
Ezután elömelegített sütöbe /kb.180 C fok/tesszük és 25-30 percig sütjük. Aranysárgára.
A tepsiben hagyjuk kihülni, majd ha kihült vastagon porcukorral megszórjuk.
Ízlésesen tálaljuk. Fogyasszátok örömmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.