Hozzávalók :
Gyümölcstorta formához :
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
6 ek. víz
Kerek torta formához
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
fél cs sütőpor
6 ek. víz
Legyező formához piskóta
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
1 kávés kanál sütőpor
Krém és díszítés :
2 csomag vanília puding
1 cs eper ízű puding
1és½ L tej
1 kg szép friss eper
3csomag epres gyümölcs zselatin
500 ml tejszín habalap (,nem főzhető)
30 dkg cukor
Díszítéshez :2dl hab alap (Hulala vagy más fajta )
Elkészítés :
Sorban megsütjük a piskótákat
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
Ezt a masszát gyümölcs torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .
Újra
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .
Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt pedig egy 32x24 cm tepsiben sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.
Amikor minden piskótánk megsült és kihült megtöltjük az így elkészített krémmel
A pudingokat a tasakon található leírás szerint elkészítjük.a két vaníliásat külön egy liter tejjel és fél literrel az epreset is külön. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Cukrot utólag keverjük bele így nem ég le .Elkészítjük a habot jól felverjük .A kihült pudingba elosztva háromnegyed és negyed arányba belekeverjük .Közben az eperből 30 dkg összeturmixolunk és a vaníliás krémhez adjuk.A többi epret jól megmossuk és lecsepegtetjük amíg megkenjük a lapokat .
A gyümölcstorta formának a tetejére tesszük a vaníliás krémet ,majd a kerek tortát ketté vagy 3 részre vágjuk megtöltjük a vaníliás krémmel majd a tetejét is megkenjük a krémmel .A piskóta lapot pedig egyforma csíkokra én 6 cm –re felvágtam. Őket a finom epres krémmel egyenletesen egyforma mennyiséggel megkenjük és szépen egymásra hajtogatva feltekerjük mindet egybe.Így lesz legyező formában a krém benne .Alul lesz a gyümölcstorta forma ,közepén a kerek torta forma és a tetején a legyező formában feltekert piskóta .A legfelsőnek is pici krémet teszünk a tetejére és a kimaradt krémes részeken gyönyörűen elhelyezzük a lecsöpögtetett epret .
A zselatinokat a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen hogy szép sima legyen .
Két kisebb torta oldalát be lehet kenni tejszín habbal és díszíteni is lehet vele tetszés szerint.
A sütési idő egy piskótára vonatkozik .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.