Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Emeletes Epres Boldogság torta

felvitel dátuma: 2014-04-04 16:53:32       mai nézettség: 2       nézettség: 4197
részletes recept
Emeletes Epres Boldogság torta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók :

Gyümölcstorta formához :

6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt


6 ek. víz

 

Kerek torta formához

6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt

fél cs sütőpor
6 ek. víz

 

Legyező formához piskóta

4 db tojás

4 evőkanál liszt

4 evőkanál víz

4 evőkanál cukor

1 kávés kanál sütőpor

Krém és díszítés :

2 csomag vanília puding

1 cs eper ízű puding

1és½ L tej

1 kg szép friss eper

3csomag epres  gyümölcs zselatin

 

 

500 ml tejszín habalap (,nem főzhető)

30 dkg cukor

Díszítéshez :2dl hab alap (Hulala vagy más fajta )

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés :

Sorban megsütjük a piskótákat

Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.

Ezt a masszát gyümölcs torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .

Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .

Újra

Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.

Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .

Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.

Ezt pedig egy 32x24 cm tepsiben sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.

Amikor minden piskótánk megsült és kihült megtöltjük az így elkészített krémmel

 A pudingokat  a tasakon található leírás szerint elkészítjük.a két vaníliásat külön egy liter tejjel és fél literrel az epreset is külön. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Cukrot utólag keverjük bele így nem ég le .Elkészítjük a habot jól felverjük .A kihült pudingba  elosztva háromnegyed és negyed arányba belekeverjük .Közben az eperből 30 dkg összeturmixolunk és a vaníliás krémhez adjuk.A többi epret jól megmossuk és lecsepegtetjük amíg megkenjük a lapokat .

A gyümölcstorta formának a tetejére tesszük a vaníliás krémet ,majd a kerek tortát ketté vagy 3 részre vágjuk megtöltjük a vaníliás krémmel majd a tetejét is megkenjük a krémmel .A piskóta lapot pedig egyforma csíkokra én 6 cm –re felvágtam. Őket  a finom epres  krémmel  egyenletesen egyforma mennyiséggel megkenjük és szépen egymásra hajtogatva feltekerjük mindet egybe.Így lesz legyező formában a krém benne .Alul lesz a gyümölcstorta forma ,közepén a kerek torta forma és a tetején a legyező formában feltekert piskóta .A legfelsőnek is pici krémet teszünk a tetejére és a kimaradt krémes  részeken  gyönyörűen elhelyezzük a lecsöpögtetett epret .

 A zselatinokat a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen hogy szép sima legyen .

Két kisebb torta oldalát be lehet kenni tejszín habbal és díszíteni is lehet vele tetszés szerint.

A sütési idő egy piskótára vonatkozik .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*