Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Emeletes diós

felvitel dátuma: 2017-09-14 17:37:59       mai nézettség: 1       nézettség: 749
részletes recept
Emeletes diós
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók:

AZ 1. RÉTEGHEZ:
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
2 ek tejföl

A 2. RÉTEGHEZ:
5 - 6 ek házi baracklekvár
30 dkg darált dió
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
A 3. RÉTEGHEZ: 
4 db tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 tk sütőpor

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
1 réteghez:
A hozzávalókat összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.

2. réteghez:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
3.réteghez :
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére. 
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.(kb 30 perc)
Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Tepsi méret 30x 36 cm

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*