Hozzávalók:
AZ 1. RÉTEGHEZ:
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
2 ek tejföl
A 2. RÉTEGHEZ:
5 - 6 ek házi baracklekvár
30 dkg darált dió
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
A 3. RÉTEGHEZ:
4 db tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 tk sütőpor
Elkészítés:
1 réteghez:
A hozzávalókat összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.
2. réteghez:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
3.réteghez :
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.(kb 30 perc)
Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Tepsi méret 30x 36 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.