1 db póréhagyma
100 gr füstöl húsos szalonna
2 db közepes burgonya
1, vagy 2 húsleves kocka ( attól függ milyen sós a szalonna)
1 evőkanál olaj
1, 5 l hideg víz
Esetleg egy maréknyi pirított kenyérkocka, de ez nélkül is finom.
Az apróra felvágott szalonnát 1 evőkanálnyi olajon megsütöm, hozzákeverem, és vele együtt dinsztelem a szintén apróra vágott póréhagymát. Felöntöm hideg vízzel, rögtön beleteszem a kisebb kockákra vágott burgonyát. Felforralom, beleteszem a húsleves kockát. Már csak addig főzöm, míg a burgonya meg nem fő. Lehet hozzá kenyeret fogyasztani, vagy pirított kenyérkockákkal gazdagítani a levest. Finom, és laktató. Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.