Nagyon finom lett és ráadásul egyszerű és gyors!
1/2 kg. teljeskiörlésű tönkölyliszt
1 teáskanál őrölt köménymag
2 tk. só /tengeri sót használok/
1 tk. szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
8 evőkanál olaj
4 dl. víz
A lisztbe beletesszük a száraz hozzávalókat, jól elkavarjuk, majd az olajat végül a vizet. Fakanállal jól kidolgozzuk kb.2-3 perc, majd kiolajozott formába rakjuk. /nekem egy 11x22 cm-es kis magasfalu tepsim van/. A tészta tetejét éles késsel három helyen bemetszem, hogy ha akar, ott repedjen meg.
Előmelegített sütőbe tesszük. Sülés után azonnal hideg vízbe mártott ecsettel /kenőtollal/, megkenjük, hogy ne keményedjen meg a kenyér külseje.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.