Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Elefántkönnycsepp

felvitel dátuma: 2014-02-26 09:18:42       mai nézettség: 3       nézettség: 2219
részletes recept
Elefántkönnycsepp
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához:
  • 6tojás
  • 12dkg cukor
  • 12dkg liszt
  • 2ek kakaó
  • Krémhez:
  • 10dkg margarin vagy vaj
  • 10dkg porcukor
  • 3dl tej
  • 1cs vaniliás pudingpor
  • 2db banán
  • Bevonáshoz:
  • 10dkg ét tortabevonó
  • fél dl tejszín
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 12 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
  1. A tojások fehérjét habbá verjük,sárgáját kikeverjük a cukorral.A lisztet a kakaóval összekeverjük,megszitáljuk,hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez,majd óvatosan adagoljuk,és keverjük bele a fehérjék habját.Gáztepsi méretű sütőpapírral bélelt sütőlemezre borítjuk,szépen elsimítjuk,és 170-180 fokos sütőben kb.12 percig sütjük.
  2. Egy másik sütőpapirt enyhén meglisztezünk,és erre fogjuk borítani a tésztánkat.Lehúzzuk róla a sütőpapírt,amin sült,és a másik segítségével feltekerjük.Amíg hül elkészítjük a krémet.
  3. A pudingport felfőzzük a tejben,kihűtjük.A margarint kikeverjük a porcukorral,majd beledolgozzuk a kihült pudingot.
  4. Tésztánkat visszatekerjük,és bekenjük a krémmel.A banánokat alul helyezzük el,és feltekerjük.
  5. Az étcsokoládét a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk,és bevonjuk vele a tekercsünket.Legalább 1órára hűtőbe tesszük,szeleteljük.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 Balogh Andrásné 2014 február 27

Nagyon finom sütike és aránylag olcsó.

0/10 Jákli Judit 2014 február 27

A vőm kedvence,azért is sütöttem meg,és valóban nem drága süti.Évtizedekben lehet számolni,olyan régen készítettem már.Azt hiszem ezután többször megsütöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*