Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Eklerfánk vaniliakrémmel

felvitel dátuma: 2012-11-15 18:34:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1756
részletes recept
Eklerfánk vaniliakrémmel
Hozzávalók 2 személyre:

1 dl. olaj

10 dkg tönkölybúza fehérliszt

4 db tojás

1 csipet

kk. xilit

1 tasak Dr.Oetker vaniliakrémpor

8 dl tej

tejszinhab

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

1 dl olajat 1 dl vízzel felforralunk, beletesszük a sót és a xilitet.

Amikor forr, állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet és addig kavarjuk, míg a massza elválik az edény falától. Kb. 1-2 perc.

Ezután levesszük a tűzről és keverőgéppel keverjük tovább, közben egyenként beleütjük a tojásokat.

Ezután a masszát nyomózsákba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe  egymástól 5-6 cm  távolságra nyomjunk belőle 8-10 cm-es rudacskákat. / Én kétszer mentem végig a rudacskákon, hogy magasabb legyen/

Egy vizes ecsettel minden rudacska tetejét kenjük meg, majd tegyük 200C°-os sütőbe 15 percre.

Ezután a vaniliakrémport öntsük egy mélyebb tálba, majd a 8 dl tejet öntsük és 3 percig keverőgép közepes fokozatán keverjük, habositsuk.  A végén 15 percre tegyük hűtőbe.

A kihült rudacskák tetejét levágjuk egy éles késsel, belsejüket megtöltjük a vaniliakrémmel és tejszinhabot nyomunk . a tejszinhabra visszatesszük a levágott tetőt. Aki szereti porcukorral is megszórhatja a kész sütit.

Az égetett tészta receptjét a Blikk Nők Konyha c. újságban találtam és azt alakítottam vaniliakrémes eklerfánkká.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 november 15

Szia, Jutkám! Ez nagyon jó!!!! Pontosan nekünkvaló!!!!!!! Köszi a receptet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*