Szia, Jutkám! Ez nagyon jó!!!! Pontosan nekünkvaló!!!!!!! Köszi a receptet!
1 dl. olaj
10 dkg tönkölybúza fehérliszt
4 db tojás
1 csipet só
1 kk. xilit
1 tasak Dr.Oetker vaniliakrémpor
8 dl tej
tejszinhab
1 dl olajat 1 dl vízzel felforralunk, beletesszük a sót és a xilitet.
Amikor forr, állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet és addig kavarjuk, míg a massza elválik az edény falától. Kb. 1-2 perc.
Ezután levesszük a tűzről és keverőgéppel keverjük tovább, közben egyenként beleütjük a tojásokat.
Ezután a masszát nyomózsákba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól 5-6 cm távolságra nyomjunk belőle 8-10 cm-es rudacskákat. / Én kétszer mentem végig a rudacskákon, hogy magasabb legyen/
Egy vizes ecsettel minden rudacska tetejét kenjük meg, majd tegyük 200C°-os sütőbe 15 percre.
Ezután a vaniliakrémport öntsük egy mélyebb tálba, majd a 8 dl tejet öntsük rá és 3 percig keverőgép közepes fokozatán keverjük, habositsuk. A végén 15 percre tegyük hűtőbe.
A kihült rudacskák tetejét levágjuk egy éles késsel, belsejüket megtöltjük a vaniliakrémmel és tejszinhabot nyomunk rá. a tejszinhabra visszatesszük a levágott tetőt. Aki szereti porcukorral is megszórhatja a kész sütit.
Az égetett tészta receptjét a Blikk Nők Konyha c. újságban találtam és azt alakítottam vaniliakrémes eklerfánkká.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.