Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Ekler hattyú

felvitel dátuma: 2012-10-08 16:47:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1818
részletes recept
Ekler hattyú
Hozzávalók 4 személyre:

1 dl víz

10 dkg vaj

10 dkg liszt

1 csipet

4 tojás

Krém

3 dl tejszín ( vagy 2 tasak tejszínhabpótló por)

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj felolvadt hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Még melegen belekavarunk egy tojást majd hagyjuk kihűlni. Ekkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást, mindegyikkel addig kavarjuk, amíg teljesen felveszi a tojást. Az utolsó tojást felverjük és fokozatosan adjuk hozzá és csak annyit, hogy ne folyjon szét a massza (ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől).
Csillagcsöves nyomózsákból sütőpapírra elnyújtott szív alakú, vagy egyik végén kissé elszélesedő ovális formát nyomunk ( 7-8 cm hosszú és 4 cm széles), egymástól megfelelő távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, az ajtót nem nyítogatjuk, amikor szép rózsaszínű lezárjuk a sütőt és még 5 percig bent hagyjuk a tésztát. Kb 12-14 db hattyú lett.
 A maradék tésztából a legkisebb formával kérdőjeleket nyomunk a sütőpapírra, majd ezt is megsütjük. Ez lesz a fej. Vigyázzunk ez gyorsabban sül (10-15 perc).
Amíg sül a tészta elkészítjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
 Amikor  a tészta kihűlt éles késsel levágjuk a tetejét, majd hosszában középen, ollóval félbe vágjuk, ez leszkét szárnya.
Nyomózsákkal a tejszínhabot a sütibe nyomjuk, beleállítjuk a fejet, majd ráhelyezzük a szárnyakat. Egy-egy csepp olvasztott csokival megrajzoljuk a szemet és a csőrt. Megszórhatjuk porcukorral.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*