Hozzávalók:
25 dkg gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverék (sárgarépa, zöldborsó, kukorica) 25 dkg száraz tészta 4 db tojás
3 dl tej
1 savanyu tejföl
10-15 dkg reszelt sajt (trappista)
1-2 evőkanál olaj, vagy vaj
Só, grill fűszerkeverék.
Elkészítés:
A zöldséget kevés forró sós vízben, vagy vízgőz felett félpuhára pároljuk. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. Egy jénai tálat kivajazunk (olajozunk), beleöntjük a zöldségeket és a tésztát, összekeverjük. A tojásokat sóval, fűszerkeverékkel elhabarjuk, felöntjük a tejjel,tejföllel összekeverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a zöldséges tésztára, reszelt sajttal meghintjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Frissen, /esetleg - ketchup-pal/ tálaljuk. Gyors, egyszerű, könnyű étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.