Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Egyszerű zöldséges aszpik

felvitel dátuma: 2012-02-14 10:22:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2740
részletes recept
Egyszerű zöldséges aszpik
Hozzávalók 1 személyre:

5 dkg brokkoli
5 dkg karfiol
5 dkg spárga
5 dkg zöldbab
egy kis fej vöröshagyma 
4 gerezd foghagyma
2 leveskocka
, bors, petrezselyemzöld, paradicsom
1 zöldpaprika
2 zacskó zselatinpor
új hagyma
chilipaprika
Citromkarika és lilahagyma a díszítéshez
1 kv citromlé
pár csepp ecet

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

Egy fazékba vizet  / 4 l / engedek és belerakom a zöldséget: brokkolit, karfiolt, spárgát, zöldbabot.
Ízesítöként teszek bele egy fej hagymát, és 4 gerezd foghagymát, 2 leveskockát, sót, borsot, petrezselyemzöldet, paradicsomot, 1 zöldpaprikát. Felteszem föni.
Ez kb. 35 perc, inkább legyen a zöldség roppanós, minthogy túlfött.
Ezután a zöldségeket leszüröm egy tálba. A
leves levét /elég a fele is/ egy lábasba szüröm és kissé hülni hagyom
Majd ha langyos, akkor egy merökanállal kiveszek belöle és abba belekeverek 2 zacskó zselatinport.
Jól elkverem és hozzáöntöm a leveshez.
Ezután felteszem föni, de csak addig amíg forrni nem kezd.
Forralni nem szabad mert a zselatin elveszti hatékonyságát.
Amikor forrni kezdene leveszem és hülni hagyom. Ezután kis tálakba belerakom a zöldségdarabokat, ha kisebbek, akkor esztétikusabb lesz.
Brokkolit, karfiolrózsákat, spárgadarbokatzöldbabdarabokat, egy gerezd paradicsomot, zöldpaprikakarikát, retekszeketeket, újhagymakarikákat, chilipaprika darabokat és petrezselyemzöldet helyezek el a kis tálban szépen , dekoratívan.
Amikor a leveslé már nem túl forró, akkor szépen rákanalazom a zselatinos levet és hideg helyre teszem.
Citromkarikával és lilahagymakarikákkal tálalom Sózomborsozom esetleg citromlével, ecettel locsolom meg. 

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Veggie 2013 november 14

A gond csak az, hogy a zselatinpor általában marha- vagy sertéscsontból készül, tehát ez a recept NEM vegetáriánus. Felmerül a kérdés a leveskockával kapcsolatban is...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*