Nagyon guszta! A töltelék hozzávalóiból kimaradt a puding!:) Recept mentve!
50 dkg liszt
1 RAMA
tejfel
1/2 cs sütőpor
20-25 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
és egy kevés citromlé
1 cs vanilincukor
töltelék
50 dkg túró
15 dkg cukor
2 tojás sárgája
és habja
citrom reszelt héja
és egy kis leve
2 ek pudingpor / tejszínes /
A tészta hozzávalóit összeállítom és hűtőbe teszem, minimum egy óra hosszát.
A tésztát ketté veszem, az egyik cipót vékonyra kinyújtom és tepsibe teszem villával megszúrkálom a lapot.
A túró tölteléket elkészítem. A tésztából maradt tojásfehérjét is hozzáadom a két fehérjéhez és vanilincukorral és egy kis citromlével kemény habbá verem.
/ Én nem szoktam sót beletenni :) /
A túrót óvatosan összekeverem a felvert fehérjével és ráborítom a tésztára.
A második cipót is kinyújtom, olyan nagyra, hogy beborítsa a túrótölteléket.
Tetejét villával megszúrkálom és közepes hőmérsékleten - 175°C - körülbelül 30 percig sütöm.
/ én nem szoktam előmelegíteni a sütőt /
Elvileg másnap kellene megszórni porcukorral és felszeletelni. :) De alig várjuk , hogy meózni lehessen :)
Jó étvágyat !
Nagyon guszta! A töltelék hozzávalóiból kimaradt a puding!:) Recept mentve!
Köszönöm, hogy szóltál ! Már kijavítottam :)
Nagyon jó mentettem és kipróbálom majd, hasonlót szoktam készíteni csak ott szórni kell rá a dolgokat.
konnyu, es jol is nez ki. Gondolom, finom is
Gyakran szoktam készíteni, mert finom és nagyon hamar elfogy. :) A tésztáját hamar össze lehet állítani és én bátran használom a citrom levét és héját is :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.