Elkészítése:
3 db csirkemell filé, 1 kg burgonya, 3 db zsemle, (vagy 2 szelet kenyér,) 0,5 l tej, 2 db tojás, 8 szelet lapkasajt, fűszerpaprika, ételízesítő, szerecsendió, ízlés szerint, 1cs petrezselyemzöld, olivaolaj, 3 gerezd fokhagyma, grillfűszer, só, bors ízlés szerint,
Én mot a töltelékbe tettem 2 db csirkemájat is, és a burgonyára 35 dkg brokolitot!
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. Egy tepsibe terítjük, sózzuk, borsozzuk, és olajjal meglocsoljuk úgy, hogy egyenletesen érje mindenhol.
A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ha megpuhult kinyomkodjuk és hozzáadjuk az egész tojást, az összevágott petrezselyem zöldet, a zúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Majd összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle.
A húsokat kiklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük, a hússzeletekre 1-1 gombócot teszünk, majd rárakjuk a burgonya hasábokra és sülni a sütőbe tesszük, 40 percig lefedve pároljuk. Mielőtt teljesen megsülne, minden hússzeletre teszünk 1-1 szelet sajtot, és a sütőben rápirítjuk
Egytálételnek könnyű és finom 90 perc alatt elkészül, savanyúságot adok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.