500 g liszt
2 dkg éleszto
3-4 dl langyos tej
só, koménymag
Kenéshez:
6 dkg olvasztott Rama margarin
1 tojás
Az élesztot langyos tejben felfuttatjuk 1 kk kristálycukorral. A lisztet osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval, az élesztos tejjel és rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
4 cipót formázunk, kerekre kinyújtjuk és megkenjuk az olvasztott Rámával. Mindegyiket 8 háromszogre vágjuk, kívulrol befelé haladva feltekerjuk, kifliket formázunk, sutopapíros tepsire rakjuk. Felvert tojással megkenjuk a tetejuket, koménymaggal megszórjuk, majd pihentetjuk, kelesztjuk. Forró elomelegített sutoben megsutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.