65 dkg liszt
28 dkg sertészsír/nem olvasztott/
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
3 dl tej
csipet cukor
1 tk.só
1 ek tejföl
A liszthez adjuk a zsírt, összemorzsoljuk,majd az élesztőt feloldjuk a tejben, nem kell melegíteni, csak összekeverni és a többi hozzávalóval közepes állagú tésztát gyúrunk.
Az elején lehet, hogy ragadni fog kicsit, de addig gyúrjuk, míg elválik a tál falától.
Kiborítjuk deszkára, kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 3-4 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. tepsibe rakjuk, kelesztjük(fél óra), tojással lekenjük és előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt megsütjük. (ebből az adagból 2x 35x 40cm-es tepsivel lett)
Nagyon finom, ropogós, enyhén sós rágcsa, hasonlít a kréker-hez.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.