A piskótatésztához:
3 db tojás
2 cl víz
3 tetőzött evőkanál porcukor
3 tetőzött evőkanál liszt (fele rétes-,fele daraliszt)
2 púpozott kiskanál kakaópor
margarin a forma kikenéséhez
liszt a kiszóráshoz
A diókrémhez:
100 gr őrölt dióbél
2,5 dl tej
2 evőkanál porcukor
reszelt citromhéj
Cukkíni lekvár (narancs lekvár, barack lekvár)
a tészta kenéséhez
Tejszínhab a torta tetejére.
A piskótatésztát szokásos módon elkészítem:
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat vízzel, cukorral habosra keverem (én mixerben szoktam), a fehérjékből kemény habot készítek.
Először a kikevert sárgákat keverem össze a liszttel, és a kakaóporral, azután óvatosan hozzákeverem a tojások habját.
A masszát egy kikent, kiszórt tortaformában egy előmelegített sütőben megsütöm.
A forrásban lévő tejbe gyorsan belekeverem az őrölt diót, pár pillanatig főzöm, félreteszem, belekeverem a cukrot, majd amikor kihűlt egy citrom reszelt héját.
A kihűlt tésztát jól megkenem a lekvárral, egy félórát állni hagyom, majd a kihűlt diókrémmel, azután a tejszínhabbal ( a tejszínhabot friss tejszínből, vagy tejszínhabporból készítem, természetesen habfixáló hozzáadásával.
A kész tortát díszítésképpen megszórom egy citrom reszelt héjával.
Ez egy nagyon egyszerű és finom torta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.