Ha Bio vegyszermentes almákat használsz akkor elég ha megmosod, ha nem vegyszermentes, akkor érdemes meghámozni őket!
Vágd őket ketté, a magházukat távolítsd el, és nagyon vékonyan szeleteld fel őket!
A leveles tésztával bélelj ki egy kisebb pite formát!
A tésztával gyorsan kell dolgozni, mert a melegtől hamar elveszti a formázhatóságát!
Nem kell kinyújtani, csak egyszerűen vedd ki a zacskójából és ügyesen vágd körbe, vagy tedd a tepsibe ha abban sütöd!
A tészta leeső részeit felhasználhatod, ha almarózsát készítesz a kör alakú sütemény a közepébe.
Az almarózsához a vékonyra szelt almakarikákat pár pillanatra tedd forrásban lévő vízbe, ahol gyorsan megpuhul, és hajlékonnyá válik!
A tészta alját kend be vékonyan a dzsemmel, szórd meg fahéjjal, és az alma karikákat helyezd el rajta szépen körkörösen.
Ezután, még mielőtt beteszed a sütőbe, szórd meg fahéjjal, egy kevéske cukorral, vagy eritrittel!
Sütés közben ízlésed szerint kenegesd be a meggy dzsemmel!
Kb 30-40 perc alatt sül készre.
A sütés közepénél érdemes alufóliával letakargatni a széleit, és a "rózsa közepét", mert ezeken a helyeken sokkal gyorsabban megpirulhat a tészta.
Ha több mint 4 tagú a családod, ajánlom hogy két adaggal süsd meg kocka, vagy téglalap alakú tepsiben, mert hidegen is nagyon finom, és biztos el fog fogyni!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.