Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Egyiptomi illatfelhős muffin

felvitel dátuma: 2013-03-31 18:29:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1757
részletes recept
Egyiptomi illatfelhős muffin
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 1 és ¾ csésze liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál
  • fél kávéskanál szerecsendió
  • ¾ csésze cukor
  • 1 tojás
  • 1/3-ad csésze olaj
  • fél csésze tej

Tetejéhez:

  • ¾ csésze cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ¼ kávéskanál szerecsendió
  • fél csésze olvasztott vaj
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A Konyhaművész Pro Tálban habosra keverjük a cukrot a tojással és az olajjal.

A lisztet összekeverjük egy Új Hullám Tányérban a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval. A lisztes keveréket kicsinyenként a cukros masszához adagoljuk felváltva a tejjel.

A tésztát átöntjük a tésztaadagolóba és a muffin formákat ¾ részig megtöltjük.

Tűpróbáig sütjük, ez kb. 20-25 perc.

Közben összekeverjük a cukrot a szerecsendióval és a fahéjjal.

A vajat megolvasztjuk és sütés után azonnal az olvasztott vajba mártjuk a muffinokat, majd az illatos cukorba.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*