Hozzávalók:
1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
½ zeller
1 db alma
2 db paradicsom
2 db paprika
2 fej vöröshagyma
1 ág rozmaring
2-3 db gomba
4-5 gerezd fokhagyma
só
durvára őrölt bors
3-4 babérlevél
1 db chili paprika
2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /
2 dl vörösbor
3 dl húsleves /kockából is jó /
1 evőkanál mustár
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A húst sózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát babért, rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb 2 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap.
A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot / a bort, húslevest, mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpaszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük és a hússal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.