Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Közepes » Egyben sült tarja

felvitel dátuma: 2015-01-23 17:23:35       mai nézettség: 1       nézettség: 3050
részletes recept
Egyben sült tarja
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

½ zeller

1 db alma

2 db paradicsom

2 db paprika

2 fej vöröshagyma

1 ág rozmaring

2-3 db gomba

4-5 gerezd fokhagyma

durvára őrölt bors

3-4 babérlevél

1 db chili paprika

2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /

2 dl vörösbor

3 dl húsleves /kockából is jó /

1 evőkanál mustár

1 evőkanál cukor

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 180 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A húst sózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.

A zöldségeket egy tepsibe terítjük, ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát babért, rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb 2 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap.

A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot / a bort, húslevest, mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpaszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük és a hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*