Nem fog elállni, Marcsi. De nem azért, mert nem elálló, hanem azért hogy annyira finom. Szinte osszefutott a nyál a számban, nagyon jó!
Az egrest jól megmossuk és megpucoljuk.
A 3 literes Tupperware Kristálytálba tesszük, és rúd mixerrel összezúzzuk.
A citromokat megpucoljuk a narancshámozóval és jól leszedjük a fehér belső réteget is róla. A Tupperware Szeletelő késsel (recés élű) vékony karikákra szeljük a citromot.
A cukrot az összeturmixszolt egreshez keverjük, beletesszük a tartósítószert, azt is elverjük.
Ezután a citromkarikákat rárakjuk.
Rátesszük a tálra a tálca tetejét és hűvös helyre tesszük pihenni 6 hétre. Közben hetente egyszer-kétszer megkeverjük a szörpnek való egresünket.
6 hét után tüllzacskóba vagy ritkább szövésű vászonzacskóba tesszük és egy nap alatt kicsepegtetjük a szörpöt (textilpelenkából varrt zacskó is kiválóan megfelel.
Mikor már nem csepeg, kinyomkodjuk a még bent maradt levet.
Üvegekbe töltjük a tiszta szörpöt és hűvös helyen tároljuk.
Évekig is eláll, ha el nem fogy.
Nem fog elállni, Marcsi. De nem azért, mert nem elálló, hanem azért hogy annyira finom. Szinte osszefutott a nyál a számban, nagyon jó!
Nagyon finom lehet. Gratulálok.
Hát szerintem sem fog évekig ott lenni a polcon, mert megisszuk. Sajnos csak ennyi lett az idén, mert sok mindent készítettem még az egresből.
Nagyon guszta,és biztos nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.