Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Egres hab

felvitel dátuma: 2011-06-05 19:20:41       mai nézettség: 1       nézettség: 4814
részletes recept
Egres hab
Hozzávalók 3 személyre:
  • 4 dl egres
  • 2x4 ek. nádcukor
  • 4 egész tojás
Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Az egrest megmossuk, lecsípkedjük a szárát és a virágmaradványát. Az 1l-es Mesterszakács Nyeles főzőedénybe tesszük. Ráteszünk 4 kanál nádcukrot és annyi vizet, hogy éppen csak ellepje. Felforraljuk, forrástól számítva 1 percig főzzük

Közben a tojásokat beleütjük a Gyorskeverőbe, hozzáadjuk a másik 4 kanál nádcukrot és  habosra keverjük.

Átöntjük egy 2l-es Kristály tálba. Mégegyszer a Mesterfogás kézi habverővel átkeverjük. 

Hozzáöntjük a forró egrest. Összevegyítjük és hagyjuk kihűlni, majd a Kristály tálat lezárjuk a tetejével és a kész egres habot hűtőbe tesszük.

TW Kristály kehelyben tálaljuk.

 

Ajánlott Tupperware termékek:

  • Gyorskeverő
  • Mesterfogás habverő
  • Konyhai előkészítő kés
  • Mérőpohár
  • 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • Kristály kehely
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 ANi Szénásiné Tasnádi 2011 június 7

Nagyon gusztusos.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*