20 dkg megmosott rizs,3 dl víz, 6 dl tej,5 dkg kókusz reszelék,1 vaniliás cukor,5 dkg cukor,30 dkg barack befőtt,vagy friss hámozott barack.
Krémhez:2x fél liter tej,1 csoki pudinpor,1 puncs pudingpor,2x 5dkg cukor.
Diszítéshej tejszínhab,friss gyümölcs,vagy kompót, kókuszreszelék.
1 kuglóf forma,és folpakk a béleléshez.
A rizst fel teszem főni a 3dl vízzel ha elfőtte a vízet félre húzom.Majd fel teszem a 6 dl tejet forrni 5dkg cukorral,vaniliás cuk.-kal,és az 5 dkg kókusz reszelékkel,ha meg forrt a tej a rizshez adom elkeverem és lefedve készre főzöm,és lefedve 20-percig állni hagyom. majd ki szedem egy tálba és kihűtőm hidegre.És az apróra szeletelt lecsöpögtettet barackot bele keverem.
Ezután elkészítem a a krémhez a megadott hozzávalókkal a puding krémet,ha kész teljesen kihűtöm.
Kibélelt kuglóf formába teszem a kihűlt rizs három negyedét és jól belenyomkodom,majd a kihűlt csoki pudingot,erre a puncsosat,és a maradék rizst egyenletesen rá kenem.
Hűtő szekrénybe teszem 1-órát s utánna üveg tálba vagy torta tartóra borítom lehuzom a folpakkot és gyümölcssel egyenletesen befedem,erre pedig tejszínhabot nyomok,és kókusz reszelékkel meg szórom.
Én habtejszínt használtam 2 dl,keményre fel vertem és habzsákba tettem úgy diszítettem.
Ugyan ugy szeleteljük mint a tortát...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.