Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Édes-krémes rakott rizs:

felvitel dátuma: 2011-07-04 09:05:56       mai nézettség: 1       nézettség: 2603
részletes recept
Édes-krémes rakott rizs:
Hozzávalók 6 személyre:

20 dkg megmosott rizs,3 dl víz, 6 dl tej,5 dkg kókusz reszelék,1 vaniliás cukor,5 dkg cukor,30 dkg barack befőtt,vagy friss hámozott barack.

Krémhez:2x fél liter tej,1 csoki pudinpor,1 puncs pudingpor,2x 5dkg cukor.

Diszítéshej tejszínhab,friss gyümölcs,vagy kompót, kókuszreszelék.

1 kuglóf forma,és folpakk a béleléshez.

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A rizst fel teszem főni a 3dl vízzel ha elfőtte a vízet félre húzom.Majd fel teszem a 6 dl tejet forrni 5dkg cukorral,vaniliás cuk.-kal,és az 5 dkg kókusz reszelékkel,ha meg forrt a tej a rizshez adom elkeverem és lefedve készre főzöm,és lefedve 20-percig állni hagyom. majd ki szedem egy tálba és kihűtőm hidegre.És az apróra szeletelt lecsöpögtettet barackot bele keverem.

Ezután elkészítem a a krémhez a megadott hozzávalókkal a puding krémet,ha kész teljesen kihűtöm.

Kibélelt kuglóf formába teszem a kihűlt rizs három negyedét és jól belenyomkodom,majd a kihűlt csoki pudingot,erre a puncsosat,és a maradék rizst egyenletesen rá kenem.

Hűtő szekrénybe teszem 1-órát s utánna üveg tálba vagy torta tartóra borítom lehuzom a folpakkot és gyümölcssel egyenletesen befedem,erre pedig  tejszínhabot nyomok,és kókusz reszelékkel meg szórom.

Én habtejszínt használtam 2 dl,keményre fel vertem és habzsákba tettem úgy diszítettem.

Ugyan ugy szeleteljük mint a tortát... 

Szakács:


Film link: Édes-krémes rakott rizs:http://www.receptlap.hu Gabimami58

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*