Jól hangzik.Először egy fél adaggal próbálkozom meg.Köszi.
Hozzávalók:
2 kg fejes káposzta
1 kg paprika/ nyáron pritamin, azaz paradicsompaprika, vagy kápia paprika-ha ezek már
nincsenek, akkor kaliforniai paprika/
erős paprika/ 4-5 db esetleg ½ kg/attól függően, milyen erősre szeretnénk
4-5 db savanykás alma
só /kb. 2 evőkanál/
cukor /5-10 evőkanál/
ecet /10 %-os kb. 3 dl/
nátrium-benzoát 1 kávéskanál
Elkészítés:
A káposztát és az almát lereszeljük, vagy ledaráljuk. A paprikát is ledaráljuk.
Egy edényben összekeverjük ezeket és hozzáadjuk a sót, cukrot és az ecetet.
24 órára félretesszük, majd beletesszük a nátrium-benzoátot is.
Az elő készített üvegekbe szedjük és lezárjuk.
Fogyasztható azonnal is , de tárolható hosszabb időre is.
Ebből a mennyiségből 8db 370 ml-es/ nagymama lekváros/ üveggel lesz.
Az ízesítés teljesen tetszőleges, kinek-kinek az ízlése szerinti, tehát mind a cukor, mind a só, mind az ecet mennyiségét lehet növelni, vagy csökkenteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.