Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Könnyű » édes-csípős savanyúság Erdélyből

felvitel dátuma: 2011-12-04 22:25:44       mai nézettség: 1       nézettség: 4232
részletes recept
édes-csípős savanyúság Erdélyből
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

2 kg fejes káposzta
1 kg paprika/ nyáron pritamin, azaz paradicsompaprika, vagy kápia paprika-ha ezek már
                      nincsenek, akkor kaliforniai paprika/
erős paprika/ 4-5 db esetleg ½ kg/attól függően, milyen erősre szeretnénk
4-5 db savanykás alma
/kb. 2 evőkanál/
cukor /5-10 evőkanál/
ecet /10 %-os kb. 3 dl/
nátrium-benzoát 1 kávéskanál

Előkészületi idő: 5 perc


Elkészítés:

Elkészítés:

A káposztát és az almát lereszeljük, vagy ledaráljuk. A paprikát is ledaráljuk.
Egy edényben összekeverjük ezeket és hozzáadjuk a sót, cukrot és az ecetet.
24 órára félretesszük, majd beletesszük a nátrium-benzoátot is.
Az elő készített üvegekbe szedjük és lezárjuk.
Fogyasztható azonnal is , de tárolható hosszabb időre is.
Ebből a mennyiségből 8db 370 ml-es/ nagymama lekváros/ üveggel lesz.
Az ízesítés teljesen tetszőleges, kinek-kinek az ízlése szerinti, tehát mind a cukor, mind a , mind az ecet mennyiségét lehet növelni, vagy csökkenteni.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 4

Jól hangzik.Először egy fél adaggal próbálkozom meg.Köszi.

0/10 muterka 2011 december 4

Úgy gondolom, nem fogsz csalódni. Én is köszönöm.

0/10 Imola Bako 2012 július 12

koszi a receptet de kiprobalom most van a szezonja biztos hogy jo lesz

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*