Baloghné Terike receptje alapján.
70 dkg liszt
30 dkg darált háj
3 evőkanál ecet
2 tojássárgája
2 dkg só
5 dkg porcukor
2 dl langyos víz
2 evőkanál tejföl
5 dkg mák
5dkg porcukor
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg reszelt sajt.
A hájat az ecettel alaposan kidolgozzuk.A liszmennyiségből 25dkg lisztet a hájjal eldolgozunk, téglatest alakúra formázzuk, hideg helyre tesszük.
A maradék lisztből a tojással, a tejföllel,a sóval és a cukorral rétestésta keménységű tésztát készítün.15 percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk.Belehajtogatjuk a lisztes hájat, feltekerjük.Hideg helyre visszük.Összesen 4-szer nyújtjuk, tekerjük.Közben fél órát pihentetjük./Hajtogatni is lehet/.
Négyszög alakúra nyújtjuk a tésztát, tölteléket teszünk a közepébe, óvatosan ráhajtjuk./Nem nyomjuk rá a tésztát!/Megkenjük tojásfehérjével, a palackkal működő gázzal a középső rácson 25 perc alatt sült meg 1 adag.
A megmaradt széleket még vékonyabbra elnyújtottam, megkentem tojásfehérjével, fél kk sőt szórtam rá, meghintettem reszelt sajttal, ráhelyeztem a másik maradák tésztát, megkentem tojásfehérjével, sóztam, sajttal hintettem meg, csíkokat vágtam, sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.