Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Közepes » Édes, sós hájas sütemény

felvitel dátuma: 2013-01-07 18:49:24       mai nézettség: 1       nézettség: 5189
részletes recept
Édes, sós  hájas sütemény
Hozzávalók 4 személyre:

Baloghné Terike receptje alapján.

 

70 dkg liszt

30 dkg darált háj

3 evőkanál ecet

2 tojássárgája

2 dkg

5 dkg porcukor

2 dl langyos víz

2 evőkanál tejföl

dkg mák

5dkg porcukor

2 evőkanál baracklekvár

5 dkg reszelt sajt.

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A hájat az ecettel alaposan kidolgozzuk.A liszmennyiségből 25dkg lisztet a hájjal  eldolgozunk, téglatest alakúra formázzukhideg helyre tesszük.

A maradék lisztből a tojással, a tejföllel,a sóval és a cukorral rétestésta keménységű tésztát készítün.15 percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk.Belehajtogatjuk a  lisztes hájat, feltekerjük.Hideg helyre visszük.Összesen 4-szer nyújtjuk, tekerjük.Közben fél órát pihentetjük./Hajtogatni is lehet/.

Négyszög alakúra nyújtjuk a tésztát, tölteléket teszünk a közepébe, óvatosan ráhajtjuk./Nem nyomjuk a tésztát!/Megkenjük tojásfehérjével, a palackkal működő gázzal a középső rácson 25 perc alatt sült meg 1 adag.

A megmaradt széleket még vékonyabbra elnyújtottam, megkentem tojásfehérjével, fél kk sőt szórtam , meghintettem reszelt sajttal, ráhelyeztem a másik maradák tésztát, megkentem tojásfehérjével, sóztam, sajttal hintettem meg, csíkokat vágtam, sütöttem.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*