Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Édes savanyú mártás

felvitel dátuma: 2017-09-09 17:10:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1084
részletes recept
Édes savanyú mártás
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

3 kg paradicsom
1 kg paprika, én kápiát használtam
1 kg hagyma
1/2 kg sárgarépa,
2 doboz ananász konzerv
30 dkg cukor
8 dkg só
1 dl olaj
1,5 dl 20%-os ecet
2 evőkanál keményítő

 

Előkészületi idő: 120 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A paradicsommal kezdtem, felraktam főni, amíg főt a többit feldaraboltam, a hagymát fél karikára, paprikát vékonyabbra, a sárgarépát legnagyobb luku reszelőn,
A paradicsomot át is passzíroztam miután megfőtt.

A passzírozott léből  a két evőkanál keményítőre mertem 2 levesszedővel és egy habverő segítségével nagyon alaposan elkevertem, majd félre tettem, ez a végén fogom hozzá adni.

a passzírozott lét a tűzre tettem és ebbe kezdtem bele pakolni a paprika, hagyma sárgarépa, ananász, rá tettem a sót elkevertem, majd az olajat, ezzel is elkevertem, aztán a cukort is ezzel is elkevertem.
hagytam főni, körülbelül 35-40 percig volt a tűzön, ekkor hozzáadtam az ecetet, főztem 5 percet, majd a keményítős paradicsomlét is hozzá öntöttem, ezzel is főztem kb 5 percet.

Egy nagyon kellemes selymes állagú szószt kaptam, ízre pont jó lett.

Sterilizált üvegekbe mertem, lezártam az üvegeket, majd fejre állítottam  10 percre és mehet a száraz dunsztba amíg kihűl, aztán a kamra polcon fog pihenni felhasználásig.
 Boros Valéria receptje szerint készítettem!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 veres margareta 2017 szeptember 14

Biztos nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*