Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Közepes » Édes mézes diós puszedli

felvitel dátuma: 2015-02-13 16:52:34       mai nézettség: 2       nézettség: 2254
részletes recept
Édes mézes diós puszedli
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

 

3 tojás sárgája

1 egész tojás

15 dkg porcukor

3 tk. mézeskalács fűszerkeverék

5 ek. tejföl

25 dkg méz

5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)

60 dkg liszt

2 tk. szódabikarbóna

Töltelék

 15 dkg dió darálva

10dkg cukor

4 evőkanál  lekvár

Máz:

100 g csokoládé ,tortabevonó

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézes fűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával le fedem és másnapig hűtőbe teszem.

Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle.

Ezek a puszedlik most tölteléket is kaptak, amihez 15 dkg diót, 10 dkg cukrot, 4 evőkanál  lekvárt raktam A golyók közepébe mélyedést készítettem, ide töltöttem a diós masszát, majd jól körbezártam.

 Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.

Míg sülnek a  puszedlik ,megolvasztom a csokoládét  .

 A kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, díszítem.

50 db lesz belőle

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*