Hozzávalók:
3 tojás sárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
5 ek. tejföl
25 dkg méz
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
60 dkg liszt
2 tk. szódabikarbóna
Töltelék
15 dkg dió darálva
10dkg cukor
4 evőkanál lekvár
Máz:
100 g csokoládé ,tortabevonó
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézes fűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával le fedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle.
Ezek a puszedlik most tölteléket is kaptak, amihez 15 dkg diót, 10 dkg cukrot, 4 evőkanál lekvárt raktam A golyók közepébe mélyedést készítettem, ide töltöttem a diós masszát, majd jól körbezártam.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a puszedlik ,megolvasztom a csokoládét .
A kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, díszítem.
50 db lesz belőle
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.