gusztik
12 dkg tápióka/hajdina liszt és teljes kiőrlésű tönkölybúza fele-fele arányban
5 dkg darált mák
1 alma (10 dkg)
10 dkg sült tök
1,5 ek. méz
1 ek. sárgabarack lekvár
05, dl olivaolaj
0,5 dl tej
1 db tojás
½ narancs reszelt héja
1 tk.szódabikarbóna
½ kk. só
A sült tök héját eltávolítjuk. Egy villával összenyomkodjuk.
Az almát megmossuk és héjjastól lereszeljük.
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, a nedves alapanyagokhoz hozzákeverjük a szárazalapanyagokat, és normál 12 db-os muffin formába tesszük . Nagyon sűrű ragacsos tésztát kapunk. A muffin formát kilisztezzük, reméljük tőle, hogy a méz nem ragad bele, és két kanál segítségével beletesszük a masszát a formába. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd 180 fokon 5 percig. (Tűpróba)
Tálalásnál csurgathatunk rá mézet, vagy tehetünk rá lekvár, de ezek nélkül is finomJ
Korábban szemezgettem már Rita receptjével, mivel a mák, mint liszt helyettesítő nagyon megtetszett és a mákot is imádom. Nem teljes egészében helyettesíteni, inkább csak egy részét akartam kiváltani vele, különösen a zabpehelyből készült sütikéimnél, már ahol lehet.
A tegnapi falatkáknak el akartam készíteni az édes verzióját, és mivel pont voltak itthon a szükséges alapanyagokból, amik önmagukban semmihez sem lettek volna elegendőek, így adta magát a tökös-almás-mákos verzió.
Ez az alábbi két recept zanzásításával született, majd ha egyszer igazán bátor leszek, elkészítem Rita verzióját is.
Hazárdőr falatkák receptem:
www.receptlap.hu/recept/hazardor_falatkak_4849
Rita Almás-mákos-tökös muffinja
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.