Ilyet még nem készítettem,kipróbálom majd egy pár üveggel,nagyon jó ötlet,köszi!:)
A tartósító léhez:
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
A fokhagymafejeket gerezdekre szedjük, meghámozzuk, és lobogva forró kicsit ecetes, kissé sós vízben kb. 3 percig forraljuk, ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk, és kicsi üvegekbe töltjük.
(A fokhagyma az üveg háromnegyed részéig legyen csak töltve.)
Ezután elkészítjük a tartósító levet:
Ehhez másfél deci fehérbort, ugyancsak másfél deci enyhe ecetet és másfél deci vizet öntünk egy lábasba, beletesszük a babérlevelet, sót, kakukkfüvet, rozmaringot, oreganót és a mézet.
Összekeverjük, tűzre tesszük, felforraljuk, és a forró levet rászűrjük a fokhagymára.
Kétfajta borssal ízesítjük, az egyik a zöldbors, a másik a piros egész bors.
Végül annyi olívaolajjal zárjuk le, hogy egészen az üveg nyakáig érjen, ez az olajos záró réteg fogja tulajdonképpen tartósítani.
Ezek után lezárjuk és hűvös, száraz helyen négy hétig hagyjuk érlelődni. (A fokhagyma kezdetben kissé zöldes színű lesz, és ahogy érik, újra visszakapja eredeti színét, és ezután fogyasztható.)
Tipp:Fogyasztható savanyúságként sültek mellé, vagy fokhagymás ételekbe, mint babfőzelék, kelkáposzta, stb., ugyanúgy, mint a friss fokhagyma. Akár magában is bekapható egy-egy gerezd, vagy amennyi jól esik.
Javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.