Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Ecetes uborka Tupper hordóban!

felvitel dátuma: 2011-10-15 16:53:23       mai nézettség: 1       nézettség: 4340
részletes recept
Ecetes uborka Tupper hordóban!
Hozzávalók 10 személyre:
  • 5kg apró uborka
  • 10 dkg
  • 4 l hideg víz
  • 40 dkg cukor
  • 2 dl 20 %-os ecet
  • 1 cs. feloldott Nátrium-benzoát
  • 1 kávés kanál borkén
  • ízlés szerint fűszerekmustármagbors, babér, kapor, fokhagyma, borsikafű vagy kakukkfű

 

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 180 perc


Elkészítés:

Az ecetet a vízzel és a fűszerekkel felforraljuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Én most a fűszerek nélkül forraltam, de ezt mindenki ízlése szerint készíti.

Az uborkát jól megmossuk, legjobb erre a célra egy, csak erre használt körömkefe. Többször váltott vízben öblítjük a súrolás után, egészen addig, míg a víz teljesen tiszta nem marad.

Az uborkát a 8,7 literes Tupper Savanyúságos vödörbe tesszük.

Rászórjuk a fűszereket és ráöntjük a kihűlt ecetes levet. Aki nem szereti a savanyúságban látni a fűszereket, akkor az ecettel forralja mindenképpen, és mikor kihűlt leszűrve kerüljön az uborkára a .

Légmentesen zárjuk le a vödrünket és tegyük végleges helyére.

A legfontosabb dolog, hogy a harmadik napig nem lehet a hordót kinyitni. Három nap után viszont bármikor csemegézhetünk belőle. Nagyon sokáig eláll!

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*