leírtam, holnap elkészítem, mert nagyon jónak tünik! köszi, hogy megosztottátok velem is!
1 kg uborka
100 g DEKO befozopor/kapros savanyúságtartosító
60 dkg kristálycukor
0,5 l 8%-os ecet
1,75 l víz
Az uborkákat megmossuk, és mosogatószerrel átmosott uvegekbe rakjuk.
Megfozzuk a vizet az ecettel, mikor felforrt, belerakjuk a befozoport és 5 percig fozzuk. Az uborkásuvegekbe (mikor benne van az uborka is) beleontjuk a levet és lezárjuk a tetejét. Egy vizzel teli edényt odateszunk a tuzre és belerakjuk a lezárt uborkásuvegeket. 25-30 percig fozzuk, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihulni. Majd meleg dunsztba tesszuk. 24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.
leírtam, holnap elkészítem, mert nagyon jónak tünik! köszi, hogy megosztottátok velem is!
Szia Andi!Kérdezném, hogyha sterilizálás után hűtést alkalmazol, akkor miért kell a meleg dunszt?Szerintem utána is lehet, nekem ilyena receptem....
Szerintem a Deko-nál nem kell semmilyen dunsztolás, pont az a lényege ezeknek a tartósítóknak, hogy kimaradhatnak a dunsztolásos fázisok.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.