Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Ecetes uborka

felvitel dátuma: 2012-07-21 16:32:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2304
részletes recept
Ecetes uborka
Hozzávalók 12 személyre:

1 kg uborka

100 g DEKO befozopor/kapros savanyúságtartosító

60 dkg kristálycukor

0,5 l 8%-os ecet

1,75 l víz

Előkészületi idő: 45 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Az uborkákat megmossuk, és mosogatószerrel átmosott uvegekbe rakjuk.

Megfozzuk a vizet az ecettel, mikor felforrt, belerakjuk a befozoport és 5 percig fozzuk. Az uborkásuvegekbe (mikor benne van az uborka is) beleontjuk a levet és lezárjuk a tetejét. Egy vizzel teli edényt odateszunk a tuzre és belerakjuk a lezárt uborkásuvegeket. 25-30 percig fozzuk, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihulni. Majd meleg dunsztba tesszuk. 24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Temesváriné Vágó Jutka 2014 július 15

leírtam, holnap elkészítem, mert nagyon jónak tünik! köszi, hogy megosztottátok velem is!

0/10 nikasika 2014 július 18

Szia Andi!Kérdezném, hogyha sterilizálás után hűtést alkalmazol, akkor miért kell a meleg dunszt?Szerintem utána is lehet, nekem ilyena receptem....

0/10 Marcsi 2014 augusztus 29

Szerintem a Deko-nál nem kell semmilyen dunsztolás, pont az a lényege ezeknek a tartósítóknak, hogy kimaradhatnak a dunsztolásos fázisok.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*