Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Ecetes paprika

felvitel dátuma: 2011-10-15 17:09:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1775
részletes recept
Ecetes paprika
Hozzávalók 6 személyre:
  • 2kg paprika
  •  
  • hideg víz
  • cukor
  • 10 %-os ecet
  • 1 cs. feloldott Nátrium-benzoát
  • 1 kávés kanál borkén
  • ízlés szerint fűszerekmustármagbors, babér, kapor,  
Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

Ízlés szerinti levet készítünk. Az ecetet a vízzel és a fűszerekkel felforraljuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

A paprikát jól megmossuk, magját kiszedjük és darabokra szeljük,én 4 felé szoktam elvágni. Ha szükséges újra megmossuk, hogy magok ne maradjanak rajta.

Ha a fűszereket nem forraltuk a lével, mint én sem, akkor rászórjuk az üvegben levő paprikára és a tetejére tesszük a tartósítót és a borként is és így öntjük a levet.

Üvegekbe rakjuk és a teljesen kihűlt ecetes levet ráöntjük.

Légmentesen zárjuk az üveget és ezt is, mint minden télire eltett savanyúságot, lekvárt stb., 5-10 percre fejre állítjuk, hogy vákuum keletkezzen.

Ezután visszafordítjuk és végleges helyére tesszük a paprikát.


Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*