Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Hal ételek recept » Ecetes hal

felvitel dátuma: 2011-10-22 15:30:02       mai nézettség: 1       nézettség: 3879
részletes recept
Ecetes hal
Hozzávalók 10 személyre:
  • 2 kg ponty szelet
  • 1 kg hagyma
  • cukor
  • egész bors
  • babérlevél
  • 4,5 l víz
  • 5 dl 10%-os ecet
  • liszt
  • db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

 

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

halszeleteket besózzukegy órát hagyjuk állni.

A tojásokat beleütjük a Mix-Fixbe, sózzuk, és jól összerázzuk.

A FrissTorony 3 kis edényébe tesszük a lisztet, tojást és zsemlemorzsát. Bepanírozzuk be a halszeleteketmajd  olajban kisütjük a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben.

Közben elkészítjükaz ecetes levet.

vízhez hozzáöntjük az ecetet, ízlés szerint ízesítjük sóval és cukorral, egész borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünkben.

Míg a hal sül, az ecet pedig forr, a TW Konyhai Késsel megpucoljuk a hagymát úgy, hogy a gyökerét rajta hagyjuk. A Konyhaművész Szeletelővel vékony karikákra szeleteljük a hagymákat, használva a kézvédőt hozzá, amibe a hagymát a gyökere felöli, részen beleszúrjuk.

A 6 literes Kristály Tálba egy sor halat teszünk, erre egy sor hagyma kerül. Így rakosgatjuk felváltva a halat és a hagymát. Záró sorként a tetejére hagyma kerüljön.

A forró ecetes levet a halra öntjük. Hagyjuk hűlni és mikor már beszívott a hal az ecetből, akkor pótoljuk. Mikor készen vagyunk, a tálat a tetejével lezárjuk és pár napig így érleljük az ecetes halunkat.

Javasolt Tupperware termékek:

  • 6 l-es Kristály Tál
  • TW Konyhai Kés
  • Mix-Fix
  • Friss Torony 3 db edénye
  • Konyhaművész Kézvédős Szeletelő
  • Mesterszakács 7,5 l-es Füles Főzőedény az ecet forralásához
  • Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyő a hal sütéséhez
  • Mindent Bele edények, amiben a és a cukor és a babérlevél van
  • Kristály fűszertartó, amiben az egész borsot tartjuk
  • Óriás Kamracsoda, amiben a hagymát tároljuk
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*