Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Ecetes Cékla *

felvitel dátuma: 2016-04-17 19:13:59       mai nézettség: 1       nézettség: 881
részletes recept
Ecetes Cékla *
Hozzávalók 1 személyre:

10 közepes cékla

6 dl kristálycukor

2 dl 20% ételecet

2 l víz

2 evőkanál

1 teáskanál köménymag

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A mosott céklákat meleg vízbe téve lefedjük, puhára főzzük.A főzési idő 2-3 óra, mindenesetre villával megszúrva érezzük, elég puha-e már. Túl puhára se főzzük, mert evésnél nem gusztusos. Főzés után a hámozás már nagyon könnyen megy, késsel szinte csak le kell húzni a héját. Majd öblítsük le vízzel. Hullámos élű zöldségszeletelővel egyenletes, 4-5 mm vastag szeleteket vágjunk.A céklát tiszta üvegekbe tesszük. A léhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukorral és köménymaggal, majd felforraljuk, és a céklára öntjük.Késhegynyi nátrium-benzoátot tegyünk az üveg tetejére a tartósítás végett.Légmentesen lezárjuk.Dunsztolni nem kell.

Tipp:minden üvegbe tehetünkkevés meghámozott tormát.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*