10 közepes cékla
6 dl kristálycukor
2 dl 20% ételecet
2 l víz
2 evőkanál só
1 teáskanál köménymag
A mosott céklákat meleg vízbe téve lefedjük, puhára főzzük.A főzési idő 2-3 óra, mindenesetre villával megszúrva érezzük, elég puha-e már. Túl puhára se főzzük, mert evésnél nem gusztusos. Főzés után a hámozás már nagyon könnyen megy, késsel szinte csak le kell húzni a héját. Majd öblítsük le vízzel. Hullámos élű zöldségszeletelővel egyenletes, 4-5 mm vastag szeleteket vágjunk.A céklát tiszta üvegekbe tesszük. A léhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukorral és köménymaggal, majd felforraljuk, és a céklára öntjük.Késhegynyi nátrium-benzoátot tegyünk az üveg tetejére a tartósítás végett.Légmentesen lezárjuk.Dunsztolni nem kell.
Tipp:minden üvegbe tehetünk, kevés meghámozott tormát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.