Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Ecetes almapaprika

felvitel dátuma: 2012-09-11 11:21:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2565
részletes recept
Ecetes almapaprika
Hozzávalók 1 személyre:
  • 3,5 kg almapaprika
  • ízlés szerint só (3 ek.)
  • ízlés szerint cukor (6 ek.)
  • víz
  • ecet
  • ízlés szerint egész bors
  • ízlés szerint köménymag
  • 1 cs. nátrium-benzonát
  •  1 teáskanál borkén
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az almapaprikát megmossuk, és megtisztítjuk a szárától és egy vágást ejtünk rajta, ahol a lé be tud szivárogni. Szorosan üvegbe rakjuk (nekem ebből a mennyiségből 3 1700 ml-es üveg és 1 720 ml-es üveggel lett). Mielőtt fűszerezzük, lemérjük, hogy mennyi víz kell az üvegbe (feltöltjük vízzel, majd leöntjük róla). Ízlés szerint teszünk minden üvegbe egész borsot és kömyénmagot. A kimért lémennyiséget bögrével számolva egy fazékba öntjük úgy, hogy 3 bögre víz - 1 bögre ecet. Nekem 4 bögre víz és 4 bögre ecet kellett, de elég sok lé meg is maradt. A lényeg, hogy 3 bögre vízhez 1 bögre ecetet kell számolni, és így kell a kellő mennyiségű lét számolni. Ebbe ízlés szerint sót és cukrot teszünk (nekem 3 ek. és 6 ek. kellett). Felforraljuk, majd teljesen hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt beletesszük a nátrium-benzonátot és a borként. Elkeverjük, majd a paprikára öntjük, ami megmaradt, eltesszük, mert még szükség lesz rá. Letakarjuk az üvegeket, de nem zárjuk le! Egy éjszakán át hagyjuk így állni, mert a paprika magába fogja szívni a folyadékot. Másnap pótoljuk a hiányzó lét, és szorosan lezárjuk. Mehet a kamrába, télen pedig finom csemege lesz.

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*