Az almapaprikát megmossuk, és megtisztítjuk a szárától és egy vágást ejtünk rajta, ahol a lé be tud szivárogni. Szorosan üvegbe rakjuk (nekem ebből a mennyiségből 3 1700 ml-es üveg és 1 720 ml-es üveggel lett). Mielőtt fűszerezzük, lemérjük, hogy mennyi víz kell az üvegbe (feltöltjük vízzel, majd leöntjük róla). Ízlés szerint teszünk minden üvegbe egész borsot és kömyénmagot. A kimért lémennyiséget bögrével számolva egy fazékba öntjük úgy, hogy 3 bögre víz - 1 bögre ecet. Nekem 4 bögre víz és 4 bögre ecet kellett, de elég sok lé meg is maradt. A lényeg, hogy 3 bögre vízhez 1 bögre ecetet kell számolni, és így kell a kellő mennyiségű lét számolni. Ebbe ízlés szerint sót és cukrot teszünk (nekem 3 ek. és 6 ek. kellett). Felforraljuk, majd teljesen hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt beletesszük a nátrium-benzonátot és a borként. Elkeverjük, majd a paprikára öntjük, ami megmaradt, eltesszük, mert még szükség lesz rá. Letakarjuk az üvegeket, de nem zárjuk le! Egy éjszakán át hagyjuk így állni, mert a paprika magába fogja szívni a folyadékot. Másnap pótoljuk a hiányzó lét, és szorosan lezárjuk. Mehet a kamrába, télen pedig finom csemege lesz.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.